top of page

praktijk voor psychomotorische therapie

Astrid Tacken en Els Heger

Logo Strael TRTS.png

Ons team

Maak kennis met onze mensen

Daniel
Strael PMT | Lindy Arts

Lindy Arts

Hoi allemaal.

Ik ben Lindy Arts en ben woonachtig in Helenaveen. In 2010 ben ik afgestuurd als psychomotorisch therapeut op de HAN in Nijmegen. Ik heb destijds mijn afstudeerstage bij Astrid Tacken gehad. Ze was toen nog niet werkzaam voor zichzelf. Als therapeut ben ik begonnen met werken in het speciaal voortgezet onderwijs en heb daarna nog gewerkt in de ouderenzorg. Ik ben in mei 2019 begonnen bij Strael. Een sterke praktijk met een persoonlijke benadering waar ik mij gewaardeerd voel. Ik geniet dan ook van iedere dag die ik mag gaan werken.

De kracht van PMT maakt dat ik mijn werk zo graag doe. Het kind laten leren en ontwikkelen door te ervaren en vervolgens stil staan bij deze ervaringen. Vanuit deze ervaringen zie je een kind groeien en zich ontwikkelen. Iets wat ik heel mooi vind aan mij vak. Ik geniet dan ook wanneer ik een kind het PMT-traject zie afronden waarin we samen met het hele systeem kunnen terugkijken op de gemaakte ontwikkelingen. Want niet alleen het kind is belangrijk maar ook het systeem maakt deze ontwikkelingen mogelijk, samen staan we sterk.

Naast mijn werk voor Strael geniet ik samen met mijn man van ons jonge gezin met twee kinderen, sla ik graag een balletje op te tennisbaan en ben ik actief als voorzitter van een dansvereniging. De tijd die ik over heb besteed ik graag aan mijn familie en vrienden. Iets waar ik veel waarde aan hecht. Ik houd enorm van lekker eten dus ga in mijn vrije tijd ook graag uit eten. 

Lindy
Strael PMT | Charlot Mestrum
  • Charlot Mestrum | Strael PMT, Horst

Charlot Mestrum

Hoi! Mijn naam is Charlot, sinds mei 2019 ben ik werkzaam voor Strael. Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat mijn hart ligt bij het begeleiden van kinderen. Zo startte ik in september 2017 met het begeleiden van kinderen met lichamelijke en gedragsmatige problemen.

Nadat ik mijn opleiding in 2018 had afgerond, miste ik de diepgang en de beweging van het therapie geven. Via Annemiek, kwam ik in contact met Astrid en Els. Het voelde meteen goed en na het eerste gesprek wist ik: Dit wil ik! We planden een meeloopdag en ik was verkocht. Een klein, gemoedelijk bedrijf met oog voor de cliënt en ruimte om mezelf te ontwikkelen. Waar ik begon met 2 dagen per week werken voor Strael PMT, zijn het er inmiddels 4.

In mijn vrije tijd hockey ik in een gezellig damesteam in Nijmegen en vind ik het gezellig om een terrasje te pakken of gezellig samen te eten. Daarnaast hou ik ervan om er op uit te gaan. Het bos, een attractiepark, een dierentuin, een stedentripje of zon, zee, strand. Kom maar op!

Maar natuurlijk houd ik ook van een avondje lui op de bank. Het liefst kijk ik dan een serie of een film, waar ik me helemaal in kan verliezen. Ook heb ik sinds kort de luisterboeken ontdekt. Wat een uitkomst is dat om even te ontspannen!

Charlot
Inge van de Wiel.jpeg
  • Inge van de Wiel | Strael PMT, Horst

Inge van de Wiel

Hoi allemaal! Mijn naam is Inge en ik ben sinds september 2020 werkzaam voor Strael. Hiervoor heb ik de studie Psychomotorische therapie aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen afgerond. Via mijn opleiding kwam ik in contact met Strael en ik ben erg blij dat dit bedrijf op mijn pad is gekomen.

Het werken met kinderen/jeugdige en het systeem er omheen spreekt mij erg aan. Iedere casus is weer anders en dat vraagt telkens voor een andere aanpak. Zoals de visie van Strael ook zegt: Ieder kind verdient het om te stralen. En daar sluit ik mij helemaal bij aan.

Naast mijn werk voor Strael zoek ik graag de gezelligheid van familie en vrienden op. Verder zit ik op voetbal, houd ik van dansen, muziek en lekker eten. In de vakanties ga ik graag op reis met mijn man en geniet ik van gezellige activiteiten met mijn vriendinnen.

Inge
Yvette Molenaar.jpeg
  • Yvette Molenaar | Strael PMT, Horst

Yvette Molenaar

Hallo! Mijn naam is Yvette Molenaar. Ik ben woonachtig in Nijmegen. In april 2019 kwam ik in contact met de praktijk van Astrid en Els. Voor mijn opleiding psychomotorische therapie zocht ik een stageadres en na een fijn sollicitatiegesprek kreeg ik het goede nieuws dat ik mijn stage bij Strael mocht uitvoeren. Na een onwijs leerzaam jaar waarin ik ben uitgedaagd en veel heb geleerd van alle therapeuten en cliënten, heb ik mijzelf ontwikkeld als beginnend therapeut.

 

Wanneer ik na een succesvolle stageperiode de kans kreeg om bij Strael te blijven werken, greep ik deze kans natuurlijk met beide handen aan! Naast het werken bij Strael geniet ik ervan om buiten te zijn. Een lekker rondje hardlopen, potje tennissen, wandelen of ontspannen langs de Waal. Tijdens de vakanties trek ik er ook graag op uit. Ik hou ervan om mooie reizen te maken naar verschillende landen waar de natuur en cultuur totaal anders is dan in Nederland.

Yvette
Strael PMT | Kelsey Stals
  • Kelsey Stals | Strael PMT, Horst

Kelsey Stals

Ik wil mij ook graag aan jullie voorstellen…

 

Mijn naam is Kelsey Stals en ben sinds 2018 werkzaam binnen Strael. In mijn laatste jaar van de opleiding PMT heb ik stagegelopen bij Astrid en ben vanuit mijn stage in dienst getreden. Wat ik zo mooi vind aan het vak is de werkwijze waarin we mogen ervaren, wat verder gaat dan de verbale communicatie. Binnen de praktijk mag ik mij ontwikkelen als persoon en als PMT’er waarbij zorggedragen wordt voor het kind/jeugdige en het systeem om de persoon heen. Maar ook dat er aandacht is voor de werknemers wat ik erg kan waarderen. We werken met korte lijnen om op deze manieren de communicatie zo goed en snel mogelijk te laten verlopen. Ik ga met veel plezier naar mijn werk en haal hier energie uit. Het mooiste vind ik het afronden van een traject en dan samen met de cliënt en/of het systeem terug te blikken op de gemaakte ontwikkelingen. Om te zien welke stappen ze hebben gezet en vanuit daar weer verder kunnen gaan. Naast mijn werk ben ik actief binnen de voetbalclub, zowel binnen de lijnen als langs de lijn. Ik kan genieten van de aanwezigheid van mijn familie en vrienden en het ontdekken van andere landen en culturen middels reizen.

Kelsey
Strael PMT | Tommy Geene
  • Tommy Geene | Strael PMT, Horst

Tommy Geene

Hallo allemaal! Mijn naam is Tommy Geene. Na mijn eindstage bij Astrid Tacken, praktijk voor psychomotorische therapie en training ben ik eerst aan de slag gegaan als PMT’er bij Stichting ORO om mezelf verder te ontwikkelen. Hier was ik destijds al werkzaam en heb ik in totaal 12,5 jaar gewerkt. In de tussenliggende periode heb ik altijd contact met Astrid en Els gehouden en namen we deel aan dezelfde intervisiegroep. Toen Astrid in 2016 kwam met de vraag of ik voor haar praktijk wilde komen werken hoefde ik dan ook geen seconde te twijfelen.

 

Elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk en kan ik enorm genieten van het werken met de kinderen, ouders en leerkrachten. Elk kind is uniek en elke casus daardoor anders. Het is steeds weer een uitdaging om het beste in de kinderen naar boven te halen waardoor ze groeien in hun vertrouwen en zichzelf en weer komen tot ontwikkeling. Door de jaren heen is er veel veranderd; de praktijk is veranderd van naam en is groter geworden. Hierdoor kunnen we snel en kundig op de hulpvragen van kinderen en ouders inspelen wanneer het ze zelf niet meer lukt.

In mijn vrije tijd geniet ik volop van mijn gezin, kinderen, familie, sporten en geven van training. Ook ben ik graag in het gezelschap van mijn vrienden, houd ik van lekker eten en feestje op zijn tijd.

Tommy
Annemiek Pieterse.jpeg
  • Annemiek Pieterse | Strael PMT, Horst

Annemiek Pieterse

Hoi! Mijn naam is Annemiek Pieterse. Ik ben sinds 2016 werkzaam bij Strael (voorheen Astrid Tacken). Nadat ik bij Astrid en Els met veel plezier mijn stage heb afgerond, ben ik mijn ervaring gaan verrijken tijdens een minor in Zuid-Afrika. Toen hierna de vraag kwam om bij Strael aan de slag te gaan heb ik geen moment getwijfeld.

 

Een innoverende praktijk die de laatste jaren flink is gegroeid. Afgelopen jaar heb ik een uitstapje gemaakt naar een grote instelling in de kind- en jeugdpsychiatrie waarmee de kracht van een kleinschalige praktijk als Strael mij sterk duidelijk is geworden. Een warme basis met hart voor ieder kind van waaruit ik mij graag inzet. Met een grote passie voor kinderen en bewegen voer ik mijn werk hier dan ook met veel plezier uit!


Naast werken geniet ik van mijn vrije tijd. Op Bourgondische wijze tijd doorbrengen met familie en vrienden. Ik hou van het buitenleven: lekker wandelen in de bossen met mijn hond, een stuk fietsen, hardlopen of met een bootje of surfplank het water op gaan. In vakanties ga ik graag op reis, mooie stukjes van de wereld verkennen.

Annemieke
Strael PMT | Els Heger
  • Els Heger | Strael PMT, Horst

Els Heger

Ook ik stel me graag aan jullie voor … Mijn naam is Els Heger. In 2009 heb ik stagegelopen bij Astrid Tacken, praktijk voor psychomotorische therapie en training. Een passende plek waar ik met enorm veel passie en plezier het mooie PMT-vak mocht ontdekken. Na een succesvolle stage heb ik mijn onderzoek binnen de praktijk afgerond en ben ik als PMT’er aan de slag gegaan bij Astrid. De praktijk was dusdanig groeiende dat Astrid en ik er vanaf 1 januari 2019 voor gekozen hebben om onze krachten te bundelen en samen de schitterende praktijk Strael verder vorm te geven en te runnen.


Onze naam Strael is alleszeggend, met inmiddels negen zeer fijne, bekwame therapeuten doen we ons uiterste best om de kinderen en jongeren weer te laten stra(e)len. Met ontzettend veel bevlogenheid, enthousiasme en passie voor ons vak werkt ons team met kinderen en jongeren aan gestelde doelen! En daar haal ik heel veel energie uit.


Naast mijn werk voor Strael geniet ik van mijn jonge gezin, familie en vrienden. Ik ben een familiemens pur sang. Daarnaast houd ik van heerlijk eten, ga ik graag een grote ronde wandelen of bekijk ik een spannende of aangrijpende serie.

Els
Aniek Wijnands.jpeg
  • Ankie Wijnands | Strael PMT, Horst

Ankie Wijnands

Hallo allemaal!
Ik ben Ankie Wijnands en ik zal mij even aan jullie voorstellen… Naast mijn ervaringen binnen de gehandicaptenzorg en de jeugdzorg ben ik werkzaam als dienstverleningscoördinator binnen Dichterbij en kijk ik er naar uit om aan de slag te gaan als psychomotorisch therapeut binnen deze bijzondere praktijk STRAEL.  

Mede dankzij mijn tante Astrid ben ik enthousiast geworden voor dit mooie vak!  Per september 2017 ben ik gestart met de opleiding op de Windesheim in Zwolle en ben ik nu bezig met de afronding. Zo’n 1,5 jaar lang heb ik stage mogen lopen bij Tommy binnen deze praktijk.

 

Binnen STRAEL staat het kind echt centraal wat aansluit bij mijn visie. Ik vind het zelf enorm belangrijk dat het kind centraal staat en kijk dan ook graag naar kwaliteiten en mogelijkheden van ieder kind. Want ieder kind is uniek! 

Naast mijn werk vind ik sporten, mooie reizen maken en gezelligheid ook belangrijk. Zo heb ik graag mijn dieren, vrienden en familie om mij heen. Daarnaast hockey, kickboks en zing ik met veel plezier! 

Ankie Wijnands
Strael PMT | Astrid Tacken
  • Astrid Tacken | Strael PMT, Horst

Astrid Tacken

Mijn naam is Astrid Tacken. Na 8 jaar als psychomotorisch therapeut in loondienst gewerkt te hebben, ben ik in augustus 2009 mijn eigen PMT-praktijk gestart. Omdat ik al snel geen zzp’er meer was en mijn bedrijf bleef groeien, heb ik er samen met mijn eerste collega Els voor gekozen een maatschap op te richten. Dit brengt niet alleen verdeling van taken met zich mee, maar ook verdeling van verantwoordelijkheden.

 

Door samen de kar te trekken, blijft er voor mij gelukkig ook ruimte over om het vak uit te blijven oefenen. Want wat ben ik trots op ons mooie vak én uiteraard op ons team Strael! Een club fijne, zelfstandig werkende vaktherapeuten die als belangrijkste doel hebben om een kind/jongere weer te laten groeien en te laten stra(e)len.


Ik ga elke dag met veel plezier aan de slag en leer nog dagelijks van de kinderen en jongeren maar ook van hun ouders en leerkrachten, die natuurlijk het kind of de jongere het beste kennen. Korte lijnen met de mensen om het kind of de jongere heen vind ik dan ook erg belangrijk. We doen het immers samen! Naast mijn volle werkweek blijft er gelukkig nog tijd over voor mijn twee prachtige kinderen, mijn familie en vrienden, om te sporten, te wandelen, saxofoon te spelen in een band én te genieten van het leven!

Astrid
Naar boven
bottom of page